Rösta fram årets Chilla-duk - Folkhälsan

15 februari 2019

Rösta fram årets Chilla-duk

Folkhälsans Chilla-koncept fyller tio! Därför har vi låtit barn i Svenskfinland fantisera fram hurdan Chilla-duk de skulle vilja bära. Ett av förslagen kommer att pryda Chilla-duken, som under årens lopp blivit ett samlarobjekt för många ivriga Stafettkarnevalsbesökare. Rösta på din favorit bland de fyra konstverk som Folkhälsans jury har valt ut – omröstningen pågår till den sista februari.

Rösta fram årets Chilla-duk

Första gången som Folkhälsan ordnade avslappning under namnet Chilla var på Stafettkarnevalen i Esbo 2009. Året efter färdigställdes Chilla-materialet. Nu är karnevalen tillbaka i Esbo på Alberga stadion den 17–18 maj och Folkhälsans karnevalsförberedelser är i full gång. Fram till den sista februari kan du rösta på vilket mönster du vill att pryder tioårsduken. Folkhälsans jury har fått några tiotal bidrag och valt ut tävlingsbidrag från varje region.

En lugn oas

Syftet med Chilla är att ge besökarna en några minuter lång avslappningsstund. På Stafettkarnevalen kan Chilla-tältet fungera som en lugn oas där barn och unga kan stänga ut hejarop, karnevalståhej och nervositet inför loppen. Genom att koppla av blir man bättre på att koncentrera sig, samarbeta och hantera stress. En kort stund av återhämtning kan också höja prestationsförmågan ute på banorna eller i hejarklackarna.

Årets Chilla-tält kommer att bjuda på gamla favoriter och nya godingar 10-årsdagen till ära. Temat för i år är närodlat och därför bjuder Folkhälsan på nyttiga munsbitar från lokala producenter.