Vinnaren i reflexkampanjen är nu utsedd! - Folkhälsan

18 december 2019

Vinnaren i reflexkampanjen är nu utsedd!

Vinnaren i Folkhälsans reflexkampanj är årskurs 5 & 6 i Västanfjärds skola på Kimitoön. Skapartävlingen, där eleverna tillsammans fick göra en musikvideo till Robin Hunds nya låt "Livräddarreflex" inspirerade flera skolor att skicka in ett musikvideobidrag. En utgångspunkt för kampanjen var att poängtera behovet att använda reflex då man rör sig i trafiken för att rädda liv.

Läs mera om reflexkampanjen här

Juryn hade en utmanande uppgift att välja ut en vinnande musikvideo bland många fina bidrag. Efter långa stunder med finurliga och påhittiga videoklipp kom juryn fram till ett enhälligt beslut. Huvudpriset, en konsert med Robin Hund & Hans glada orkester, går till Västanfjärds skola. Juryn tycker att bidraget som skolans femmor och sexor gjorde på ett roligt och tydligt sätt lyfter upp vikten av att använda reflex i mörkret. Videoklippet innefattar en berättelse, som på ett enkelt sätt för fram betydelsen att synas i trafiken. Låten "Livräddarreflex" förstärker budskapet och att klippet delvis gjorts utomhus skapade en äkthet beträffande innehållet.

 Se det vinnande bidraget här: 


"Att delta i reflexkampanjen var både roligt och nyttigt för mig och eleverna. Att göra en video passade dessutom tidsmässigt bra in i vårt utbildningsschema. Alla tio elever i femman och sexan deltog på något sätt i projektet. Först delade vi in eleverna i tre grupper som alla fick presentera sina manusidéer. En av dem valdes och bearbetades därefter med gemensamma krafter och förbättringsförslag" berättar klasslärare Nina Oksanen.

Den vinnande skolan får ett besök av Robin Hund & Hans glada orkester under våren 2020. 

Stort grattis till Västanfjärds skola och tack till alla klasser och skolor som deltog!