Tobbe Larsson kommer till Norrvalla - Folkhälsan
15 augusti 2019

Tobbe Larsson kommer till Norrvalla

Tobbe Larsson, känd från populära teveprogrammet Ponnyakuten i Sverige, kommer till Norrvalla för att träffa alla som är hästintresserade, oberoende av ålder. Under rubriken ”Älska och respektera din häst” kommer Tobbe Larsson att ge konkreta tips på växelverkan mellan människa och häst!

Tobbe kommer att berätta hur han kommunicerar med sina hästar. Konsten att kunna läsa av och förstå sin häst eller ponny möjliggör en trygg hobby. Du kommer att få många konkreta tips på växelverkan mellan människa och häst!

Tobbe berättar också om sin livsresa och hur han nu befinner sig i Dubai delar av året och tränar kungligheternas hästar. Efteråt blir det tillfälle för mingel och du får träffa Tobbe och ställa frågor till honom.

Fick första hästen när han var sju år

Tobbe har varit fascinerad av hästar så långt han kan minnas.
– Jag kommer inte från en hästintresserad familj, ändå har jag tillbringat största delen av min ungdom med hästar.

Han fick sin första häst när han var sju år, en liten Shetlandsponny. Det var då han började utveckla sitt starka intresse för frihetsdressyr, en träning där man bygger upp ett ömsesidigt förtroende mellan häst och tränare.

Karriären började med ett briljant uppträdande i en välkänd svensk hästshow. Hästen som han själv uppfött och tränat hette Nicke. Framträdandet var en succé och de blev kända över praktiskt taget en natt.

Under de följande åren blev Tobbe inbjuden till och deltog i ett stort antal shower i Sverige, grannländer och i stora internationella hästshower.

År 2001 tog Tobbe över det gamla Sjörup Prästgård som grundades redan 1863. Gården finns i södra Skåne, nära Ystad och vid havet. Tobbe har låtit bygga om Sjörup Prästgård till en idealisk omgivning där han kan träna sina hästar. Här får han besök av andra kända hästtränare och här har de flesta av hans TV-shower filmats under åren.

Trivs i Förenade Arabemiraten

En stor succé på teve blev Ponnyakuten som det gjordes mer än 100 avsnitt av och som har sålts till många andra länder. Målgruppen var unga som var intresserade av ridning men programmet blev en stor framgång i alla åldergrupper. På engelska gjordes teveprogram med Tobbe i Abu Dhabi med bland annat Sheikh Shakhboot Bin Nhayan An Nahyan.

– Hästar har format det liv jag lever idag och det har gett mig möjligheten att träffa kungligheter, artister och många intressanta personer som jag aldrig hade mött annars.

De senaste sju åren har Tobbe tillbringat en stor del av sin tid i Förenade Arabemiraten, ett land han fäst sig mycket vid och här har en del av Tobbes teveprogram bandats.

– Jag känner mig väldigt hemma där och jag har möjlighet att ta med mig mina hästar till ett ställe som betyder så mycket för mig.

Tobbe Larsson på Norrvalla 28.8 kl.18. Köp din biljett på Netticket. Kaffe/ saft samt tilltugg ingår i priset.