Kvartersklubben i Borgå invigdes - Folkhälsan

19 november 2018

Kvartersklubben i Borgå invigdes

Folkhälsans kvartersklubb i Borgå invigdes lördagen den 17 november.

Om kvartersklubben

Stig-Olof Andersson, Inge-Maj Heikkilä och Madeleine Michelsson har nyligen flyttat in i ett nybyggt våningshus vid Alexandersbågen 12 i Borgå. De trivs bra och ännu bättre är det att Folkhälsans kvartersklubb och hemvårdsbyrå finns i samma byggnad. De är alla ivriga med att delta i aktiviteterna. Under lördagen var det invigningsfest med buller och bång och Andersson, Heikkilä och Michelsson fanns med i vimlet.

 

Borgåduon Klaus och Anna bjöd på musik under öppningsfesten.

Folkhälsans kvartersklubb vid Alexandersbågen har från och med slutet av augusti erbjudit svenskspråkig verksamhet åt borgåbor i alla åldrar. Öppet daghem, balansövningar, träffar för anhörigvårdare och mycket annat erbjuds alla som är intresserade. 

 

Terhi Vörlund-Wallenius, Stefan Mutanen och Mikaela Nylander njöt av stämningen.

– Folkhälsan, välkommen till Borgå - vi har väntat på er, sade riksdagsledamot, fullmäktigeordförande Mikaela Nylander från Borgå och beklagade att staden så länge satt käppar i hjulet för Folkhälsans närvaro.

Egentligen var det inte staden som bråkade när Folkhälsan ville bygga utan vanliga Borgåbor som besvärade sig i början av 2000-talet. Nu har Folkhälsans och Borgås kontakter varit utmärkta en längre tid.

Samfundets styrelseordförande Mats Brommels tyckte att kvartersklubben var liten, naggande god och ett gott exempel på vad servicedesign kan innebära. Att de 160 kvadratmetrarna i bottenvåningen vid Alexandersbågen är hemtrevliga och ljusa kan ingen förneka. Att lokaliteterna dessutom är praktiska och flexibla för olika behov gör inte saken sämre. Den gröna innergården lockar till trivsam samvaro under de varmare årstiderna.

Text och foto: Camilla Westerlund