QSNA-stipendiat uppmärksammades - Folkhälsan
08 mars 2018

QSNA-stipendiat uppmärksammades

Den 6 mars uppmärksammades årets Queen Silvia Nursing Award-stipendiat Katri Sajama under en ceremoni på Sveriges Ambassad i Helsingfors.

Om QSNA

Årets stipendiat Katri Sajama, ambassadör Anders Ahnlid och representanter från organisationer som stöttar och driver stipendiet i Finland. Under ceremonin talade bland annat ambassadör Anders Ahnlid om betydelsen av initiativ likt Queen Silvia Nursing Award. Enligt ambassadören har initiativ som detta en stor betydelse för samhället och utvecklingen i sjukskötarbranschen.

Stipendiat Katri Sajama förmedlade i sitt tal  sina tankar och känslor kring sjukvården, möjligheterna hon fått via stipendiet och sin syn på innovationer inom vården.

Om stipendiet

Syftet är med idétävlingen QSNA är att ge sjukskötarstuderande en möjlighet att genom kreativ idéutveckling ge nya förslag som kan stöda framtidens vård och service för äldre och personer med minnessjukdomar.

Stipendiet omfattar 6 000 euro och ett individuellt anpassat internship på sex månader där stipendiaten får träffa de viktigaste och mest innovativa organisationerna i branschen.

För stipendiaten Katri Sajamas del har året rivstartat och nu väntar mer resor, erfarenheter och möten.

Folkhälsan är i år huvudsamarbetspart i Queen Silvia Nursing Award som arrangeras av den svenska organisationen Swedish Care International som är verksam internationellt. Stipendiet instiftades med anledning av drottning Silvias 70-årsdag år 2013, med syfte att skapa förutsättningar för en varaktig positiv förändring inom vård och omsorg med fokus på äldre.