Ett spänstigt Folkhälsan - Folkhälsan

01 augusti 2018

Ett spänstigt Folkhälsan

En öppen och tillgänglig verkställande direktör som är anträffbar för personalen. Så beskriver Georg Henrik Wrede sig själv när han tar över taktpinnen för Samfundet Folkhälsan och därmed hela Folkhälsankoncernen 1.8.2018.

 – Det här med att lyssna på människor, oavsett om det är personal, förtroendevalda eller samarbetsparter tar jag på stort allvar, säger Georg Henrik.

I stort sett fungerar organisationen mycket bra, förklarar han, men tillägger att förväntningarna på en stor tredje sektorns aktör är minst sagt enorma.

– Folkhälsan upplevs som trygg och stabil och våra värderingar med kompetens, engagemang och omsorg är fina, men de måste kompletteras med värden som mod, nyfikenhet och spänst.

Vi ska förutom att vara trygga också vara viga och intresserade av nya saker

Världen omkring oss förändras snabbt och Folkhälsan med den, poängterar han.

– Vi ska förutom att vara trygga också vara viga och intresserade av nya saker, som samarbetet med startupföretaget Gonio VR, där man tillsammans med de äldre utvecklade digitala tjänster, pekar på. Det var en lyckad satsning som visar vägen.

Hösten är här och med det inleds vd:s utvecklings- och beslutsarbetet i samarbete med Samfundets styrelse och arbetande ledamöter. Inför det arbetet vill Georg Henrik vara ödmjuk och inte kasta ut tomma löften, men han vill vara lyhörd och agera när tiden är mogen.

Text: Camilla Westerlund