Folkhälsans nya lokaler öppna i Åbo - Folkhälsan

04 oktober 2017

Folkhälsans nya lokaler öppna i Åbo

I Åbo har delar av Folkhälsan flyttat till ett nytt hus och verksamheten för de olika grupperna som babyrytmik, familjecafé och sällskapsgrupper för äldre, har inletts. Den nya adressen är Henriksgatan 9 vid Akademikvarteren.

Det är alltså verksamheten i Folkhälsans kvartersklubb som tidigare huserat i Svenska gården på Auragatan som numera håller till invid domkyrkan. Huset är totalsanerat och renoveringsarbetena på gården pågår fortfarande.

Det är bra läge och fint och fräscht. 

Förmiddagens babyrytmikgrupper håller till på golvet inne i den stora salen som rymmer ett piano, en piggt restaurerad soffgrupp samt stolar och bord som plockas ut för sällskapsgrupperna.

De små sitter tryggt i sina föräldrars famn och tittar storögt på trumma och xylofon som åstadkommer fascinerande ljud. Sen blir det mera rytmer och klappar och barnen rycks med.

– Det är bra läge och fint och fräscht. Och det blir säkert riktigt bra när det är färdigt ute på gården också, säger Merelle Ahlman med bebisen Vivi.

– Det var också lätt att hitta parkeringsplats här utanför, säger Felicia Nybergh-Torres med bebisen Sofia.

I hallen finns stolar och bänkar och tre toaletter av vilka ett har skötbord. En av toaletterna är handikapptoalett.

En mamma efterlyser en plats att amma på och kanske ett skötbord till någonstans.

Verksamhetsledaren i Åboland, Regina Strandberg, är glad över att få respons på möbleringen och lokalerna.

Hon säger att vissa möbler ännu saknas eller söker sin plats i någon mån. Folkhälsans förbunds personal i Åbo har också sitt kontor i huset.

- Vi är nöjda med de nya lokalerna, de är nya och fräscha med möbler som är anpassade till just oss. Köket ska ännu få barstolar och vid bordet i tamburen finns också möjlighet att mata barnen speciellt under fredagarna då det är babyrytmik, säger Strandberg.

Småbarnsföräldrarna lämnar så småning om huset för dagen och lite äldre personer kliver på – den här dagen är det nämligen bingo som står på programmet.

Huvudbilden: Johanna Djupsjöbacka och Alvin, Natalie Victorzon med Wilma, Felicia Nybergh-Torres med bebisen Sofia och Merelle Ahlman med sin bebis Vivi har bytt om efter den populära babyrytmiken.

Text och foto: Hanna Rundell