Majblomsförsäljningen börjar nu! - Folkhälsan
31 mars 2017

Majblomsförsäljningen börjar nu!

Nu är det dags att börja sälja och köpa majblommor. Intäkterna från försäljningen går bland annat till Folkhälsans lokalföreningars simskolor. Försäljaren får också provision.

Försäljningen av majblommor är ett sätt för Folkhälsans lokalföreningar att göra bland annat simskoleavgiften förmånligare och tillgänglig för fler barn.

Finlands äldsta insamlingsmärke
Årets majblomma är prickig. Majblomspinset kostar 4 euro och majblomsnålen kostar 2 euro. Försäljaren får själv behålla 80 cent/sålt pins och 40 cent/såld nål.

Föreningarna delar ut majblommor till skolelever och andra frivilliga som vill sälja majblommor. Om du vill sälja majblommor ska du kontakta en Folkhälsanförening nära dig eller kontakta oss på majblomman@folkhalsan.fi eller tfn 050-3607933.

Intäkterna från försäljningen har traditionellt gått till den lokala sim- och trafikundervisningen för barn och unga. Majblomman säljs också i Folkhälsanhusen och i Luckorna runt om i Svenskfinland.

Majblomman är Finlands äldsta och mest kända insamlingsmärke. År 1908 såldes den första Majblomman i Finland genom föreningen Mjölkdroppen i Finland, en föregångare till dagens rådgivningar. Numera är det Folkhälsan som förvaltar Majblomman i Finland och för kulturtraditionen vidare.

Publicerad 31 mars 2017