Reseledarutbildningen gav minnen för livet - Folkhälsan

19 maj 2017

Reseledarutbildningen gav minnen för livet

För Malin Storhannus del ledde Folkhälsans reseledarutbildning på Norrvalla i Vörå till minnesvärda jobbupplevelser utomlands. Man kan ansöka till utbildningen ännu till den 30.6

Till reseledarutbildningen

Malin Storhannus deltog i den 17 veckor långa utbildningen 2014 och jobbade efter det som reseledare i Turkiet och Spanien i 1,5 år.

– Jag var studietrött efter studentskrivningarna och osäker på vad jag ville göra. Eftersom reseledarutbildningen är rätt kort beslöt jag mig för att söka in och se vart det leder.

Själva studierna gav en bra och säkert grund att stå på i jobbet som reseledare. Studierna delas in i totalt 17 veckor varav 12 hålls på Norrvalla som förberedande när- och distansstudier. De fem veckorna i Spanien ordnas i samarbetspartnern danska reseledarskolan Service & Co:s regi och utgör den egentliga reseledarskolan där studerandena lär sig mycket om sig själva som ledare och branschspecifika fakta om resebranschen.

– Det var en väldigt mångsidig utbildning. Själva jobbet var helt underbart, ett helt annat liv som gav minne för livet. Jag fick ett stort nätverk av vänner världen över och utvecklades väldigt mycket som person, säger Storhannus.

Malin Storhannus kände ingen press på att genast efter andra stadiet behöva veta vad hon vill göra resten av sitt liv.

– Jag tänkte som så att man hinner nog studera. Mitt tips till andra rådvilla är: försök lära känna dig själva, gå din egen väg och försöka ta reda på vad du är intresserad av på riktigt.

I dag studerar Storhannus ekonomi vid Åbo Akademi.

– Ja var inte intresserad av ekonomi före reseledarstudierna, men med jobbet blev jag ivrig på att förstå ekonomins principer.

Läs mer om reseledarutbildningen Nordic Travel Arena.