Virtuella byar för enastående föräldrar

Kursperiod: Fortlöpande
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: Webbaserad - På distans
Adress: 00000 På distans
Visa på karta
Kontakt: Sara Hellsten
sara.hellsten@folkhalsan.fi
044-7881088
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan stänger: 31.01.2024
Kurskod: 18FM0020001
Anmäl

Folkhälsan upprätthåller ett nätverk för enföräldersfamiljer i Svenskfinland med virtuella mötespunkter, ”virtuella byar”. Byarna består av slutna Facebookgrupper som leds av frivilliga som får utbildning för uppdraget. Grupperna ordnar regelbundna virtuella träffar på Zoom och/eller fysiska träffar. Där får du kontakt med andra enastående föräldrar, kan diskutera och utbyta tankar, känslor och erfarenheter kring föräldraskap och familjeliv, träffas och göra utflykter tillsammans samt stöda och finnas där för varandra på olika sätt i vardagen.

För att komma med i en Virtuell by för enastående föräldrar på Facebook behöver du först ha kontakt med Folkhälsans koordinator Sara Hellsten eller med en frivillig värd för att hitta en Virtuell by som passar dig. När du har hittat en by så anmäler du dig här, och sen får du inbjudan till byn i fråga.


Är du intresserad att starta en egen by? Läs mer och anmäl ditt intresse här: Värd för virtuella byar för enastående föräldrar - Folkhälsan (folkhalsan.fi). Som frivillig värd kan du forma din virtuella by enligt dina egna önskemål och behov. Man kan med fördel vara två eller flera värdar per by."Jag har kunnat tala, dela och skratta med vänner, som min livssituation inte ger möjlighet till just nu. Med andra som förstår vad det innebär att vara ensam förälder."


"Det är skönt med kamratstöd, andra som förstår utan att man behöver förklara. Träffarna på nätet blev snabbt väldigt personliga på ett sätt jag inte väntat. Riktiga vänner man kunde anförtro sig åt.”


”Oväntat nog har den virtuella gruppen lett till att vi hjälpt varandra också irl - otroligt att någon man aldrig ens träffat hämtar hem en matkasse då det behövdes."


”När gruppen väl börjat ses online och är i gång så funkar det bra och alla medlemmar blir aktiva och tar initiativ till att kravlöst logga upp, så då krävs inte mycket av gruppansvarige annat än att själv njuta av träffar som löper på”


 

Anmäl

Tider :