Visste du att Folkhälsan är den största svenskspråkiga organisationen i Finland som arbetar för bättre hälsa och livskvalitet? Vi har jobbat i över ett århundrade som initiativtagare och föregångare. Vi är stolta över det arbete vi tillsammans gör inom olika delar av samhället.

Vi är verksamma i Finland, också på Åland, och har bland annat daghem, stöd för unga, utbildning, service för äldre och personer med funktionsnedsättning i vår verksamhet. Dessutom har vi en stor och mångsidig frivilligverksamhet samt ett forskningscentrum i världsklass. Nedan hittar du några plock ur vår verksamhet 2022.

 

Utbildning

 

Vi utbildar inom idrott, har yrkesutbildningar, vuxenutbildningar och fri bildning, ordnar läger, tävlingar och evenemang. Läs mera här.

Småbarnspedagogik

Våra hälsofrämjande, svenskspråkiga daghem finns runt om i Svenskfinland: i kusttrakten och på språköar. Läs mera här.

Forskning

Vårt forskningscentrum är en internationellt känd enhet med fokus på biomedicinsk forskning och hälsovetenskap inom forskningsprogrammen för genetik och folkhälsa. Läs mera här.

Simskolor

 

Vi ordnar simskolor året om, både i simhallar och på stränder. Våra utbildade simlärare och lekledare ansvarar för att simundervisningen är högklassig både vad gäller innehåll och säkerhet. Läs mera här.

Varm mat i magen

Vi tillreder och serverar dagligen god och hälsosam mat i våra hus, öppna lunchrestauranger, daghem och enheter med vård dygnet runt. Läs mera här.

Boende

I våra hus kan man hyra en bostad, eller bo med service, eller bo med vård och service tillgänglig dygnet runt. Läs mera här.

Lokalföreningar 

Folkhälsan är också en aktiv medborgarorganisation med ca 19 000 medlemmar. Verksamheten kan omfatta allt möjligt, från barnverksamhet och motionsaktiviteter till äldreomsorg. Läs mera här.

Välkommen!

Folkhälsan stöder en hållbar, trygg, hälsosam och aktiv vardag och närmiljö för alla.