Anna Litonius valittu Folkhälsan Välfärd Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi - Folkhälsan
24 toukokuuta 2022

Anna Litonius valittu Folkhälsan Välfärd Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Anna Litonius on valittu Folkhälsan Välfärd Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.7.2022 alkaen. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Gun Eklund siirtyy Samfundet Folkhälsanin palvelukseen.

Eklund työskentelee lähestyvään eläköitymiseensä saakka tuleviin hyvinvointialueisiin littyvissä vaikuttamis- ja kehittämistehtävissä.

 - On innostavaa päästä johtamaan Folkhälsan Välfärdiä tilanteessa, jossa toimintaympäristömme on osana merkittävää muutosprosessia. Tämä antaa meille uusia mahdollisuuksia kehittää palveluitamme ja konseptejamme, Anna Litonius sanoo.

- Folkhälsan Välfärd on suurten muutosten edessä maakuntien aloittaessa 1.1.2023. Sukupolvenvaihdos yhtiön johdossa sopii hyvin juuri tässä tilanteessa, sanoo Folkhälsan Välfärdin omistavan Samfundet Folkhälsanin puheenjohtaja Siv Sandberg. 

Tehtävää haki 16 henkilöä

- Olemme tyytyväisiä, että saimme monta vahvaa hakijaa tehtävään, joka on yksi ruotsinkielisen Suomen tärkeimmistä tällä hetkellä. Heidän keskuudestaan valittiin Anna Litonius ja olen vakuuttunut siitä, että Annan osaaminen, kokemus ja hyvä organisaatiomme tuntemus tekee hänestä oikean henkilön tähän tehtävään, toteaa Samfundet Folkhälsanin toimitusjohtaja Georg Henrik Wrede, joka toimii myös Folkhälsan Välfärdin hallituksen puheenjohtajana.

Anna Litonius on työskennellyt Folkhälsanilla vuodesta 2017. Toimitusjohtajan paikalle hän siirtyy Folkhälsan Välfärdin ja Folkhälsans Förbundin HR-päällikön tehtävistä. Litonius on myös työskennellyt Folkhälsanin Uudenmaan maakuntayhdistyksen (Landskapsförening Folkhälsan i Nyland) toiminnanjohtajana. Helsingin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi valmistunut Litonius on lisäksi opiskellut Åbo Akademissä ja Uppsala universitetissä. Hän on osallistunut eri järjestöjen toimintaan luottamushenkilönä ja työntekijänä eri puolilla ruotsinkielistä Suomea. Helsingissä asuva Litonius on syntynyt vuonna 1981.

Folkhälsan-konserni työllistää kaiken kaikkiaan noin 1 350 henkilöä. Folkhälsan Välfärd Oy on noin 1 000 työntekijällä konsernin suurin työnantaja. Yhtiö tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita, kuten palveluasumista senioreille, terapiapalveluita, varhaiskasvatusta sekä iltapäivätoimintaa lapsille. Samfundet Folkhälsan omistaa kokonaisuudessaan Folkhälsan Välfärdin.

 

 

Lisätiedot: 

Anna Litonius puh. 044 541 9042  anna.litonius@folkhalsan.fi 

Georg Henrik Wrede puh. 044 788 6000  georghenrik.wrede@folkhalsan.fi