Vöyrin rullahiihtorata vihitään käyttöön viikonloppuna - Folkhälsan
22 syyskuuta 2017

Vöyrin rullahiihtorata vihitään käyttöön viikonloppuna

Vöyrin uusi rullahiihtorata avataan virallisesti lauantaina 23.9. Folkhälsan vastaa rullaluisteluradan myynti- ja markkinointitoimista.

Rata on avoinna tutustumista varten lauantaina klo 11:00 ja rullahiihtäjille klo 13:45 lähtien.  Radan avajaisissa on paikan päällä hankkeen rahoittajia, Vöyrin kunnan edustajia, Folkhälsanin henkilöstöä Norrvallasta sekä urheilijoita. 

Aktia Roller Ski Center –radan rakennustyöt alkoivat viime syksynä, ja rata valmistui aikataulun mukaisesti. Finlands Svenska Skidförbundin (FSS) hiihtäjät ovat jo harjoitelleet radalla ennen virallisia avajaisia. Asfaltoidun radan pituus on 2,5 kilometriä ja korkeuseroa on 40 metriä.

-Tarjoamme edullisia leiripaketteja, joihin sisältyy rullahiihtoradalla harjoittelu, ruokailut, majoitukset ja muut Norrvallan tarjoamat puitteet. Rata soveltuu niin kuntoiluun ja virkistäytymiseen kuin aktiiviseen kilpaurheiluunkin, sanoo Folkhälsanin valmennuspäällikkö Thomas Asp.

Rullahiihtoradan toteutus on Vaasan alueen suurpanostus. Vöyrin urheilulukio tulee käyttämään rataa aktiivisesti, mutta se on myös erilaisten yhdistysten, liittojen, kuntoilijoiden ja yritysten käytössä. 

-Odotuksemme ovat radan suhteen korkealla ja näemme siinä suoran yhteyden omaan urheilutoimintaamme sekä lapsille ja nuorille suunnattuihin liikuntapanostuksiimme, sanoo Folkhälsan Utbildning Ab:n toimitusjohtaja Anna Bertills.

Valtio on rullahiihtoradan päärahoittaja, mutta lahjoituksia on saatu myös muun muassa säätiöiltä. Rullahiihtoradan käyttämisestä tullaan perimään kuntoilijoilta maksu, mutta rata on ilmaiseksi käytössä kuluvan vuoden loppuun asti.

Lisätietoja antaa Folkhälsanin valmennuspäällikkö Thomas Asp, puhelin 050 505 1139, sähköposti thomas.asp@folkhalsan.fi

Kuva: Mikael Nybacka, Vasabladet.