Uutta startup-yhteistyötä ikäihmisten digitaalisisten terveyspalveluiden kehittämiseen - Folkhälsan
02 marraskuuta 2017

Uutta startup-yhteistyötä ikäihmisten digitaalisisten terveyspalveluiden kehittämiseen

Folkhälsan on aloittanut yhteistyön isojen organisaatioiden ja digitaalisia terveys- ja hyvinvointiteknologioita kehittävien startup-yritysten keskinäistä yhteistyötä auttavan Vertical-yrityksen kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Folkhälsanin digitaalista osaamista sekä löytää uusia konsepteja ja ratkaisuja Folkhälsanin ikäihmisille suunnattuun toimintaan.
-Tavoitteenamme on uusien työskentelytapojen löytäminen palvelujen kehittämiseen, sanoo Folkhälsanin hallintojohtaja Niklas Talling. Tämä toiminta on osa meidän digistrategiaamme. Haluamme oppia uutta ja toimia uteliaasti kehitystyössä. Ja voi tuntua hieman oudolta, että emme voi aina täsmällisesti sanoa millaisia lopputuloksia tulemme saamaan aikaiseksi. Mutta meidän on myös uskallettava ottaa riskejä, jos haluamme olla innovatiivisia.

Aluksi tavoitteena on löytää innovaatioita, jotka motivoivat ja auttavat ikäihmisiä aktivoitumaan heidän jokapäiväisessä elämässään. Vertical toimii kontaktoijana ja moderaattorina Folkhälsanin ja Verticalin noin 500 startup-yrityksen verkoston välillä. Yhtiöistä on noin kolmannes Pohjoismaissa ja Baltiassa, kolmannes muualla Euroopassa ja loput eri puolilla maailmaa. Kaikki verkoston yritykset työskentelevät terveys- ja hyvinvointiteknologia-alalla ja ovat itse hakeneet mukaan Verticalin ohjelmaan.
-Tämä on vajaan vuoden kestävä testi. Kesäkuussa 2018 tiedämme, miltä tulokset tulevat näyttämään, sanoo Niklas Talling. Ensi vuoden alussa täsmentyy keiden startup-yritysten kanssa tulemme työskentelemään. Sen jälkeen rupeamme kehittämään innovaatioita yhdessä sellaisten yritysten kanssa, jotka sopivat meidän toimintaamme ja arvoihimme.