Puheterapiaa Pietarsaaressa

Puheterapian avulla voit harjoittaa ja vahvistaa kommunikaatiotaitojasi monin tavoin.

Ota yhteyttä

Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Östanlid
Osoite: Itärannantie 32, 68660 Pietarsaari
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Åsa Lindroos-Lönnbäck
Puhelin: 044 066 5649

Hinnat

Meille voit tulla joko palvelusetelillä tai Kelan, Vaasan keskussairaalan, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän, Pietarsaaren sosiaali- ja terveystoimen tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Puheterapia voi olla tarpeen monista eri syistä. Vaikeuksia voi olla tiettyjen äänteiden, äänen tai nielemisen kanssa tai saattaa olla hankala tietää, miten kieltä käytetään sosiaalisissa tilanteissa. Vaikeuksien taustalla voi joskus olla myös autismi, jokin kielen häiriö, kehityshäiriö tai synnynnäinen oireyhtymä.

Puheterapiassa harjoitellaan esimerkiksi suun motoriikkaa, äänen käyttöä ja kykyä ottaa vastaan ja antaa tietoa. Voimme myös kokeilla erilaisia vaihtoehtoisia viestintämenetelmiä kuten kuvia, tukiviittomia tai puhelaitteita.

Voit tulla puheterapiaan joko meidän tiloihimme Östanlidiin tai me tulemme kotiisi tai kouluusi.

Toiminta-alueemme pohjoisin kunta on Kokkola ja eteläisin on Vöyri. Ota yhteyttä mikäli haluat tietää lisää puheterapiapalveluistamme!

Puheterapeutit

  • Emma Kallvik

  • puh:
   044 788 3732

  • Puheterapeuttina työskentelen monien erilaisten puheen ja viestinnän vaikeuksien parissa. Kyseeseen voi tulla vaihtoehtoisten viestinnän muotojen etsiminen, ajatusten ja tunteiden pukeminen sanoiksi tai yksittäisten sanojen yhdistäminen lauseiksi. Työskentelen sekä lasten että aikuisten kanssa ja terapia toteutetaan asiakkaan arkisessa toimintaympäristössä eli päiväkodissa, koulussa tai kotona. Työskentelyalueeni ulottuu Pietarsaaresta Oravaisiin. Olen hauska tyyppi ja mielestäni osaan hyvin vaistota millä tavoin asiakkaat pitää kohdata ja minulle on erittäin tärkeää vahvistaa ongelmien kanssa painivaa ihmistä. Parasta työssäni on se, kun saan seurata asiakkaiden kehitystä ja auttaa helpottamaan heidän elämäänsä ja tuomaan siihen lisää sisältöä. Ääniongelmat ovat erikoisalaani ja teen Åbo Akademissa tutkimusta päivän viikossa. Minulla on vuosien kokemus luennoimisesta sekä yliopistotasolla (puheterapeuttien koulutus) että muille ryhmille (esimerkiksi opettajille, matkaoppaille, laulunopettajille ja erilaisille asiakasryhmille). Tarvitsetko äänenhuoltoa tai tarvitsetko luennoitsijaa aiheesta ääni ja äänenkäyttö? Ota yhteyttä! Luennoin myös puhetta korvaavasta kommunikoinnista, josta on apua lapsille ja aikuisille mikäli heillä on puhevaikeuksia. Ensisijaiset työkieleni ovat ruotsi ja englanti. Annan kuitenkin ääniterapiaa ja terapiaa aikuisille halvauspotilaille myös suomeksi.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Anna Stenhäll

  • puh:
   044 788 1046

  • Puheterapeutin työssäni tapaan enimmäkseen alle kouluikäisiä ja kouluikäisiä lapsia. Tapaan lapsia heidän omassa arkisessa toimintaympäristössään kotona, päiväkodissa tai koulussa ja työstämme kommunikaatiota eri tavoin. Opettelemme esimerkiksi ymmärtämään mitä muut sanovat, miten kanssakäyminen muiden kanssa toimii ja miten voi itse pyytää tai kertoa jotakin. Tarkoitukseen voidaan käyttää puhuttuja sanoja, mutta apuvälineinä myös viittomia tai kuvia. Keskityn myös asiakkaisiin, joilla on puheen motorisia vaikeuksista ja nielemisvaikeuksia. Parasta työssäni on se, että sitä tehdään ihmisten kanssa. Siksi työ on erittäin vaihtelevaa. Työ on toki haastavaa, mutta myös valtavan jännittävää. Puheterapeuttina olen rauhallinen ja kärsivällinen. Kun toimitaan yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa, täytyy olla joustava ja ottaa huomioon toisten tarpeet. Työkieleni on ruotsi ja toimin enimmäkseen Pietarsaaren, Pedersören ja Luodon kunnan alueella.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Anna Rosenberg

   puheterapeutti

  • puh:
   044 788 6313

  • Puheterapia on valtavan laaja käsite. Kyse voi olla kielellisiin vaikeuksiin liittyvästä harjoittelusta, mutta myös suun motoriikasta, nielemisestä ja ei-sanallisesta viestinnästä. Jotkut asiakkaat harjoittelevat saadakseen puhekykynsä takaisin esimerkiksi halvauksen jälkeen tai opettelevat puheen korvaavaa vaihtoehtoista viestintätapaa esimerkiksi kuvien avulla. Puheterapeuttina olen rauhallinen ja myötäelävä, ja minun on helppo tulla toimeen erityyppisten ihmisten kanssa. Haluan, että puheterapia on myönteinen kokemus. On ihanaa nähdä, kun asiakkaat pääsevät eteenpäin ja saavuttavat osatavoitteitaan. Parasta työssäni on, että se tuntuu niin antoisalta ja että pystyn auttamaan muita ihmisiä. Työ on myös haastavaa, sillä erilaisten viestintätapojen etsiminen on välillä kuin salapoliisityötä. Työskentelen enimmäkseen lasten parissa Pietarsaaren seudulla, ja työkieleni ovat ruotsi ja suomi.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä