Puheterapiaa Helsingissä

Folkhälsan tarjoaa puheterapiaa nuorille, joilla on erilaisia puheen ongelmia, esimerkiksi änkytystä, sokellusta, ääniongelmia tai äännevirheitä. Tarjoamme tukea myös lukivaikeuksiin.

Varaa aika netissä

Folkhälsans huvudbyggnad, ingång från Paasikivigatan
Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Folkhälsanin päärakennus Helsingissä
Osoite: Paasikivenkatu 1, 00250 Helsinki
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd
Puhelin: 044 788 3763

Hinnat

Puheterapeuttinen tutkimus 45 min 120 euroa 

Puheterapeutin lausunto 80 euroa

Puheterapia 45 min 116 euroa
Puheterapia 60 min 140 euroa

Mitä änkytys ja sokellus ovat?

Änkytys on puheen sujuvuuden häiriö, joka ilmenee yleensä toistoina, jossa toistetaan tavuja tai koko sanaa, tai puheen salpautumisena. Sokellus on puheen sujuvuuden häiriö, jossa puheen rytmiä on vaikea hallita ja puhe on nopeaa ja jännittynyttä. Puhe voi olla epäselvää ja vaikeaa ymmärtää. Änkytys ja sokellus voivat aiheuttaa puhetilanteiden pelkoa ja tiettyjen sanojen ja tilanteiden välttelyä. Toisin sanoen niistä kehittyy sosiaalinen ja viestinnällinen este. Hoitokeinona opetellaan sujuvuutta parantavia tekniikoita ja menetelmiä.

Nuorten ääniongelmat

Nuoren korkea, kova ja epävakaa ääni voi joskus olla oire äänenmurroksen häiriöstä. Ohimenevää käheyttä ilmenee usein vilustumisen yhteydessä, mutta pitkään kestävä käheys voi olla merkki siitä, että puhuja käyttää ääntään väärin, esimerkiksi puhuu liian kovalla äänellä. Terapiassa harjoitellaan muun muassa ääni- ja hengitystekniikoita.

Lukihäiriö (dysleksia)

Erilaisista opiskelutekniikoista ja oppimismenetelmistä voi olla paljon hyötyä esimerkiksi luetun ymmärtämisen ongelmien hoidossa.

Puheterapeutit

  • Saskia Öhman

   Ylilääkäri, lasten, nuorten ja perheiden vastaanotto, Helsinki

  • Saskia työskentelee lasten ja perheiden vastaanoton sekä lasten ja nuorten aikuisten vastaanoton ylilääkärinä Helsingissä. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri. Erikoisalat: neuropsykiatria ja lasten yleissairaalapsykiatria. Kielitaito: ruotsi, suomi, saksa (äidinkieli), englanti

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä