Puheterapia

Puheterapiaa nuorille

Puheterapian avulla voit harjoittaa ja vahvistaa kommunikaatiotaitojasi monin tavoin.

Puheterapia voi olla tarpeen monista eri syistä. Vaikeuksia voi olla tiettyjen äänteiden, äänen tai nielemisen kanssa tai saattaa olla hankala tietää, miten kieltä käytetään sosiaalisissa tilanteissa. Vaikeuksien taustalla voi joskus olla myös autismi, jokin kielen häiriö, kehityshäiriö tai synnynnäinen oireyhtymä.

Puheterapiassa harjoitellaan esimerkiksi suun motoriikkaa, äänen käyttöä ja kykyä ottaa vastaan ja antaa tietoa. Voimme myös kokeilla erilaisia vaihtoehtoisia viestintämenetelmiä kuten kuvia, tukiviittomia tai puhelaitteita.

Yhteystiedot

  • Petra Boman

   Yksikön johtaja, Turku ja Parainen

  • puh:
   044 757 8831

  • Neuropsykologi Turun ja Paraisten nuorten ja nuorten aikuisten vastaanotolla. Petra on suuntautunut ensisijaisesti lasten ja nuorten kehitykseen ja oppimiseen liittyviin asioihin, neuropsykiatristen käytöshäiriöiden diagnosointiin, perhetyöhön ja yhteistyöhön päiväkotien ja koulujen kanssa. Kielet: ruotsi, suomi, englanti

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Åsa Lindroos-Lönnbäck

   Yksikön johtaja, Pietarsaari, Kokkola ja Vaasa

  • puh:
   044 066 5649

  • Yksiköstä vastaavana työntekijänä minun tehtäväni on varmistaa, että asiakkaat saavat meillä parasta mahdollista kuntoutusta. Tarjoamme Folkhälsanilla korkeatasoista kuntoutusta ja kehitämme toimintaa jatkuvasti. Toimintamme on asiakaslähtöistä ja haluamme kaikin tavoin varmistaa, että asiakkailla on asiat hyvin ja he viihtyvät meillä. On äärimmäisen arvokasta päästä jakamaan asiakkaiden ja terapeuttien ilon hetkiä. Tätä arvostan arjen työssä todella paljon. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja keskustelemme asioista ja niiden mahdollisista ratkaisuista paljon yhdessä. Johtaessani toimintaa pyrin näkemään asioiden myönteiset puolet ja helpottamaan kollegoiden työtä parhaani mukaan. Työskentelin ennen toimintarajoitteisten lasten ja nuorten parissa, mutta nykyisin keskityn hallinnollisiin ja organisaatioon liittyviin tehtäviin. Pidän myös tästä työstä. Annan mielelläni lisätietoa toiminnastamme.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Saskia Öhman

   Ylilääkäri, lasten, nuorten ja perheiden vastaanotto, Helsinki

  • Saskia työskentelee lasten ja perheiden vastaanoton sekä lasten ja nuorten aikuisten vastaanoton ylilääkärinä Helsingissä. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri. Erikoisalat: neuropsykiatria ja lasten yleissairaalapsykiatria. Kielitaito: ruotsi, suomi, saksa (äidinkieli), englanti

   Näytä lisää