Lapsen kehitystä koskevat lisätutkimukset

Mikäli lapsenne kehitys ja taidot on jo selvitetty, mutta olette yhä epävarma lapsen ongelmien syistä ja siitä minkälaista tukea hän tarvitsee, on mahdollista tehdä lisätutkimuksia.

Varaa aika netissä

Folkhälsans huvudbyggnad, ingång från Paasikivigatan
Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Folkhälsanin päärakennus
Osoite: Paasikivenkatu 1, 00250 Helsinki
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd
Yhteyshenkilö: Toimisto
Puhelin: 044 788 5965

Lisätutkimusten tekemisen edellytys on joko psykologin, puheterapeutin tai toimintaterapeutin tekemän perustutkimuksen tulos. Saattaa olla, että lapsen kehitystä, taitoja tai käytöstä koskevia kysymyksiä on vielä avoinna tai pohditaan, minkälaista tukea tai kuntoutusta lapsi tarvitsee. Tässä tapauksessa lisätutkimuksista voi olla hyötyä, sillä niissä perehdytään erityiskysymyksiin tarkkojen tutkimusmenetelmien avulla.

Ennen lisätutkimuksia on tärkeää saada käyttöön kattavat tiedot aiemmista kysymyksenasetteluista ja koetuloksista. Lisätutkimukset suunnitellaan yhdessä lapsen ja vanhempien kanssa. Tutkimuksessa voidaan selvittää esimerkiksi lapsen sosiaalisia taitoja, tarkkaavaisuutta ja impulsiivisuutta, yleistä kehitystä, motorisia taitoja ja kommunikaatiota. Meillä on käytössä laaja testivalikoima ja lisätutkimukset voidaan toteuttaa poliklinikalla tai päiväosastolla.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Helsingin lasten, nuorten ja perheiden vastaanotolle.