Webbinarium: Självmedkänsla som förhållningssätt

Startdatum: 17.06.2021
Kursperiod: 17.06.2021 - 17.06.2021
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: På distans
Adress: 00000 På distans
Visa på karta
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 11.01.2021 09.00
Kurskod: 18K20018577
Kurspris: Gratis

Webbinarium: Självmedkänsla som förhållningssätt - lindra ofrivillig ensamhet och öka upplevelsen av kontakt


En serie fristående webbinarier för dig som i ditt yrke eller frivilliguppdrag möter människor som upplever ofrivillig ensamhet.
Föreläsningar varvas med gruppdiskussioner kring hur vi tillsammans kan arbeta för att minska ensamhet.


Självmedkänsla innebär i praktiken att behandla sig själv på samma vis som man skulle behandla någon annan man bryr sig om, speciellt i svåra stunder. Omfattande forskning visar att en stärkt självmedkänsla bl.a. kan lindra upplevelsen av ensamhet, minska stress, höja upplevelsen att vara en aktiv aktör samt öka generella tillfredställelsen med livet. Under föreläsningen får du bekanta dig med: 


  • vad självmedkänsla är

  • vilken typ av nyttor självmedkänsla för med sig 

  • konkreta metoder för hur självmedkänsla som förhållningssätt kan användas för att lindra ofrivillig ensamhet och öka upplevelsen av kontakt 

Ronnie Grandell är en legitimerad arbetshälsovårdspsykolog och ledarskapscoach. Ronnie har specialiserat sig på självmedkänsla och har skrivit den första inhemska boken om temat vid namnet Itsemyötätunto (2015) samt en uppföljare till boken med namnet Irti itsekritiikistä (2018). Ronnie jobbar till vardags som arbetshälsovårdspsykolog och korttidsterapeut på Mehiläinen i Åbo, därutöver håller han skolningar om självmedkänsla åt professionella hjälpare och alla som är intresserade av temat. 


 


Torsdag 17.6.2021 kl 9-11 via Zoom


Anmäl dig här: WEBBINARIUM 17.6: Självmedkänsla (lyyti.fi)
Webbinariet är avgiftsfritt.


 


Webbinariet arrangeras av projektet ilaag – tillsammans i Österbotten i samarbete med Svenska folkskolans vänner. Ilaag är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsans förbund och Röda Korset Österbottens svenska distrikt. Läs mera om projektet här: www.folkhalsan.fi/ilaag

Tider :

17.06.2021 09.00 - 11.00 På distans