Webbinarium: Att främja gemenskap med positiv psykologi

Startdatum: 18.05.2021
Kursperiod: 18.05.2021 - 18.05.2021
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: På distans
Adress: 00000 På distans
Visa på karta
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 11.01.2021 09.00
Kurskod: 18K20018576
Kurspris: Gratis

Webbinarium: Att främja gemenskap med positiv psykologi


En serie fristående webbinarier för dig som i ditt yrke eller frivilliguppdrag möter människor som upplever ofrivillig ensamhet.
Föreläsningar varvas med gruppdiskussioner kring hur vi tillsammans kan arbeta för att minska ensamhet.


Positiv psykologi är vetenskapen om vad som får oss att må bra. Det handlar inte om att blunda för det negativa, utan att balansera upp det med positivt, eftersom vi ofta tenderar att lägga mycket fokus på problem och motgångar. 


Stefania Fält, leg. psykolog, föreläser om vad som avses med positiv psykologi och hur vi kan använda metoder inom positiv psykologi för att främja gemenskap och stärka resiliens mot ensamhet. Dessutom kommer vi att tillsammans fundera på hur vi kan tillämpa metoderna i vår vardag. Teman som behandlas är välbefinnande, positiva känslor och det som kallas för positiv resonans. Tanken med föreläsningen är att erbjuda ett smörgåsbord av idéer så att alla kan hitta sin egen favorit.


Stefania Fält skriver för tillfället sin doktorsavhandling inom Folkhälsans forskningscentrums och Helsingfors universitets samarbetsprojekt ”Studera starkt”. Projektets syfte är att öka välbefinnande och mentala resurser hos finlandssvenska gymnasiestuderande. Fält är utbildad i att leda grupper i medveten närvaro och karaktärsstyrkor och har dragit föräldragrupper i positiv psykologi inom Folkhälsans forskningsprojekt ”Styrka, glädje och medkänsla”.


Tisdag 18.5.2021 kl. 9-11 via Zoom


Anmäl dig här: WEBBINARIUM 18.5: Positiv psykologi (lyyti.fi)
Webbinariet är avgiftsfritt.


Kommande teman i serien:
17.6 Självmedkänsla, Ronnie Grandell


Webbinariet arrangeras av projektet ilaag – tillsammans i Österbotten i samarbete med Svenska folkskolans vänner. Ilaag är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsans förbund och Röda Korset Österbottens svenska distrikt. Läs mera om projektet här: www.folkhalsan.fi/ilaag

Tider :

18.05.2021 09.00 - 11.00 På distans