Rådslag för styrelseaktiva på Åland

Startdatum: 27.02.2024
Kursperiod: 27.02.2024 - 27.02.2024
Plats: Matsalen
Adress: Skeppargatan 11, 22100 Mariehamn
Visa på karta
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 02.10.2023 00.00
Anmälan stänger: 23.02.2024
Kurskod: 310K0004024
Anmäl dig här

Välkomna på Rådslag den 27 februari kl. 17!  Vi träffas i Folkhälsans Allaktivitetshus för att tillsammans diskutera och planera


kampanjen Steg för Steg!


Denna kampanj ordnas på Åland som ett samarbete mellan Folkhälsan och Ålands Natur & Miljö. Syftet är att uppmuntra människor till hälsofrämjande aktiviteter i kombination med att minska sitt klimatavtryck av transporter. Tillsammans sporrar vi varandra till att lämna bilen hemma så mycket som möjligt under en månad och satsa på att förbättra både hälsa och miljö på samma gång.


Under kampanjmånaden april fokuserar vi alltså på välmående – både vårt eget och klimatets. Deltagarna samlar motionspoäng genom fysik aktivitet och klimatpoäng genom att minska sitt klimatavtryck av transporter. 


Representanter från Ålands Natur & Miljö och landskapsföreningen Folkhälsan på Åland har tillsammans med lokalföreningsrepresentanten Kerstin Nordenström planerat grunderna för kampanjen. Vi bjuder nu in er alla för att under Rådslaget berätta mera samt för att vi med enade krafter kan skapa förutsättningar för att kampanjen ska nå många ålänningar.


Vi inleder Rådslaget kl. 17 med middag. Meddela vid anmälan ev allergier.  Därefter informerar verksamhetsledare Niclas Forsström om vad som är aktuellt inom Folkhälsan. Efter det presenterar vi den nya kampanjen och Ålands Natur & Miljö berättar bakgrunden till varför vi valt att kombinera klimat och hälsa. Sedan fortsätter vi med workshoppar där vi tillsammans funderar på hur respektive lokalförening kan bidra till att sprida budet om kampanjen, men också, förstås, hur ni kan dra nytta av kampanjen i föreningarna. I samband med grupparbetena tar vi också kaffe/te och fika.


Vi hoppas att denna för Folkhälsan på Åland unika kampanj ska väcka intresse hos er och att vi ses på Rådslaget! Ps. Det är bra om ni kan delta minst två ur er styrelse.


Frågor riktas till organisationssekreterare Alexandra Walk-Liljeroos på tfn 018 52 70 41 eller e-post alexandra.walk-liljeroos@folkhalsan.ax. Anmälan görs här på webben - tack. 

Anmäl dig här

Tider :

27.02.2024 17.00 - 20.30 Matsalen