Introduktion för nya seniorer i skola och daghem i Närpes

Startdatum: 21.03.2023
Kursperiod: 21.03.2023 - 21.03.2023
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: Folkhälsanhuset i Närpes - Samlingsrummet
Adress: Åvägen 7-9, 64200 Närpes
Visa på karta
Kontakt: Annette Sandelin
annette.sandelin@folkhalsan.fi
050-5544484
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 03.10.2022 00.00
Kurskod: 18S10018014
Anmäl dig här

Vill Du göra en frivillig insats och tycker om att vara tillsammans med barn? Då kunde Folkhälsans seniorer i skola, daghem och på eftis vara något för Dig! 


En senior i skola, daghem och på eftis (även kallad skolfarmor eller dagismorfar) är en extra trygg vuxen. Ett par extra händer, ögon och öron behövs alltid. Som frivillig deltar du i skolans eller daghemmets aktiviteter som ett stöd och har inte något pedagogiskt ansvar. 


Uppdraget bygger på frivillighet och du bestämmer själv hur mycket tid du vill och kan ge. Tillsammans med skolan kommer vi överens om vilken tid och vilka uppgifter som gäller så att det passar båda parter. Uppgifterna som frivillig kan variera beroende på skolans behov. Ofta kan det vara att lyssna på läsläxan, hjälpa till i matematik, handarbete och småslöjd eller vara med på utfärder. 


Som frivillig i Folkhälsan erbjuds du introduktion, utbildning och inspiration. Du är också olycksfallsförsäkrad via Folkhälsan då du utför ditt uppdrag.


Vi behöver nu fler seniorer som kan ställa upp med sin erfarenhet och livsvisdom och hjälpa till. 


21.3 kl.13-15 håller vi i Folkhälsans hus i Närpes ett introduktionstillfälle där vi går igenom det du behöver veta för att påbörja ett uppdrag. Du förbinder dig inte automatiskt att börja ett uppdrag bara för att du deltar, så kom gärna med om du vill veta mera vad det innebär.


Är du intresserad av att delta i introduktionsdagen eller har frågor, kontakta: Annette Sandelin, annette.sandelin@folkhalsan.fi eller tfn 050 554 4484.                                                HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN MED!


 

Anmäl dig här