Hjärndagen 2021

Startdatum: 13.11.2021
Kursperiod: 13.11.2021 - 13.11.2021
Arrangör: Folkhälsan Utbildning Ab
Plats: Webbaserad - På distans
Adress: 00000 På distans
Visa på karta
Kontakt: Karoliina Laaksoharju
karoliina.laaksoharju@folkhalsan.fi
050-4908818
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 20.08.2021 00.00
Anmälan stänger: 12.11.2021
Kurskod: 38SI0018509
Kurspris: 59,00 €
Anmäl dig här

Hjärndagen ordnas igen den 13.11.2021 med teman den resilienta hjärnan!  


Kom med på en inspirationsdag fullspäckad med aktuella, intressanta föreläsare!


Vår förmåga att anpassa oss är enorm och människohjärnan är fenomenal på att hitta nya vägar. Det har inte minst visat sig under de senaste knappa två åren.Vi fortsätter leva i ett konstant omställningsläge där förändring är det enda bestående. Vad har det för konsekvenser för våra hjärnor? Hur kan vi hjälpa dem navigera i det som många kallar för "det nya normala"? Vad behöver vi för att må bra mentalt i en hybridvärld?


Vi vill på ett populärvetenskapligt sätt lyfta fram kunskap och insikter om vår hjärna, oss själva och varför vi fungerar som vi gör. Hitta olika sätt att agera, hantera och se på oss själva liksom vår omvärld - både i arbetslivet liksom i det privata vardagslivet. Ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmågan att återhämta sig, leder till ett hållbart självledarskap över tid.


Under dagen får du:


  • Ta del av den senaste rönen inom hjärnforskning, psykiskt välmående och mental träning

  • Bli inspirerad av såväl teoretiska som praktiska inslag

  • Konkreta tips runt vår förmåga att själv inverka positivt på vårt mentala välbefinnande

  • Lära dig mer om den fantastiska hjärnan, helt enkelt!

 


Hjärnan är vår hårdskiva och hjärtat vår motor


Hjärnan skapar känslor, formar tankar, lagrar minnen och styr allt som händer i kroppen. Vi är en helhet med olika aspekter och beståndsdelar, mellan vilka vi behöver hitta en balans - den fysiska, psykiska, emotionella, psykosociala, själsliga, sociala och den yttre fysiska miljön.


Nyckeln är att identifiera sätt som fungerar bra för oss som en del av den egna personliga strategin för att främja motståndskraft och övervinna problem. Det är inget man har eller inte har, men den kan vara olika stark för olika individer. Vi är olika och reagerar på olika sätt i olika sammanhang. Det handlar om flexibilitet, beteenden, styrkor, tankar och handlingar som vi kan lära oss och utveckla.


Hjärnstark genom min superkraft


Genom neurovetenskap kan vi lära känna hjärnan och hur den fungerar - lättare hantera de yttre kraven på bl.a. problemlösning, innovativt tänkande, lärande, samspel och empati. Hjärnan är formbar – föränderlig och anpassningsbar.


Hur vi ser på oss själva och våra egna möjligheter har betydelse. Genom att förstå vilka styrkor och förmågor vi har, ges vi möjlighet att utveckla och använda dem.


Hjärnan behöver förebyggas och vårdas


Hjärnans jobb är att skanna omvärlden och ibland uppstår det oro och stress. Med olika verktyg kan vi förebygga och stärka välbefinnandet samt den mentala styrkan. Vi kan lära oss hantera olika situationer. Men, ifall oron blir alltför stor och katastroftankar tar över, behöver vi tillgänglig professionell hjälp genom terapi eller specialistvård i gott samförstånd med det förebyggande arbetet.


Hjärnan älskar trygghet


När vi är en del av ett sammanhang känner vi oss trygga och har lättare att anpassa oss.


Varje dag lär vi oss något om oss själva och utvecklas genom olika upplevelser. Vi blir medveten om vår inre styrka när vi känner oss sköra, men även när vi känner oss trygga. Vi växer som människor i både vardag som i det professionella när vi ger näring till en positiv syn på oss själva och omvärlden.


Varje dag ger möjlighet att utveckla det egna självledarskapet, som individ och i det professionella. Vårt viktigaste uppdrag är att utvecklas som människa, men det kräver ett godkännande från dig själv.


 


Program & Föreläsare


Vi har äran att presentera vår första keynote föreläsare, Mia Törnblom!


 


Sårbar och superstark, Mia Törnblom


I sin succéföreläsning "Sårbar & Superstark" inspirerar Mia Törnblom på ett generöst och ärligt sätt till kraften att ta makten över ditt eget liv. Med hjälp av humor, generositet och konkreta metoder visar Mia hur du tränar upp din mentala styrka, får mer energi och blir trygg i dig själv.


Fler keynotes och programmet för dagen publiceras senare.


 


 


Programledare är Amy Skogberg och Gustaf "Gutte" Ahlroos, som driver podden Mentalkanalen.


I trivsam och karismatisk Mentalkanalen-stil guidar Amy och Gutte dig genom denna helt digitala konferens, där gäster och föreläsare i studion varvas med inspelade samt livesända workshoppar.


Amy och Gutte är båda utbildade mentala tränare. I sin podcast Mentalkanalen dyker de in i hjärnans labyrinter och letar fram nycklar till ett bättre välmående. De bjuder på egna och andras erfarenheter, den senaste forskningen samt konkreta tekniker för att förebygga psykisk ohälsa.


Hjärndagen 2021 arrangeras av Folkhälsan och Förbundet för Mentala Tränare i Finland r.f Hjärndagen arrangeras med understöd från Svenska Kulturfonden. Arrangörerna förbehåller sig rätten att justera i programmet.


 


Boka dagen i din kalender nu! Man deltar på distans via streaming.


 


Pris: 59 euro / person fram till 31.10.2021, därefter 79 euro / person.


 


Välkommen med!

Anmäl dig här

Tider :

13.11.2021 09.00 - 16.00 På distans