Program för social och emotionellt lärande

Start, Stegen & Skolstegen

Start, Stegen och Skolstegen är program för socialt och emotionellt lärande. Folkhälsan erbjuder regelbundet inspirationsdagar i materialen.

Start är ett livskunskaps program för de yngsta. Start tränar känslor, anknytning och samspel. I Stegen och Skolstegen tränar man grundläggande färdigheter såsom att kunna styra sig själv, hantera sina känslor, lyssna, fokusera sin uppmärksamhet, kontrollera sina impulser, vänta, be om hjälp, hävda sig själv på ett positivt sätt, hantera dilemman, samspela och leka med andra. Färdigheterna behövs för att utveckla kamratrelationer, klara sig i skolan och leva ett hälsosamt liv.

Stegen är en vidareutveckling av materialet StegVis. Läromedlet omfattar sociala och emotionella färdigheter och självregleringsfärdigheter. Materialet passar för barn i ålder 4–6 år. Skolstegen riktar sig till barn i förskolan och årskurs 1.

I Stegen och Skolstegen tränar man grundläggande färdigheter såsom att kunna styra sig själv, hantera sina känslor, lyssna, fokusera sin uppmärksamhet, kontrollera sina impulser, vänta, be om hjälp, hävda sig själv på ett positivt sätt, hantera dilemman, samspela och leka med andra. Färdigheterna behövs för att utveckla kamratrelationer, klara sig i skolan och leva ett hälsosamt liv.

Gör så här

Materialet är tyvärr slutsålt och har utgått från Nypon förlags och Lärums sortiment. Vi jobbar som bäst på att hitta en lösning för hur man kan beställa materialen i framtiden.

För att använda programmen på ett genomtänkt och effektivt sätt är det bra att delta i Folkhälsans inspirationsdag.

Deltagaravgiften för hela dagen är 50 euro och inkluderar lunch och kaffe.

Kontakt

  • Jennie Stolzmann-Frankenhaeuser

   Sakkunnig, småbarnspedagogik

  • tfn:
   044 788 3633

  • Mobbningsförebyggande arbete bland barn under skolåldern Teamansvarig, Teamet för trygga relationer

   Visa mer
  • Kontakta
  • Maria Stoor-Grenner

   Sakkunnig, småbarnspedagogik

  • tfn:
   044 788 6030

  • Mobbningsförebyggande arbete bland barn under skolåldern

   Visa mer
  • Kontakta