Privatbetalande kunder

Till alla de medicinska tjänsterna kan du komma privat som till vilken läkarcentral som helst. Du kan boka tid via nätet eller per telefon på tidsbeställningsnumret.

Genom att välja privata tjänster kan du själv välja vilken person du vill träffa och vilka tjänster du vill ha. Samtidigt undviker du remissgången och köerna, och får därför tjänsterna snabbare och under sådana tider som är lättast för dig att ordna.
Läkarnas och psykologernas privatbetalade utredningar ersätts till en del av FPA. Våra enheter ansöker om denna andel direkt, och du står bara för den resterande delen direkt. Det förutsätter att du har ditt FPA-kort med dig.

Psykoterapierna, dvs. individuell psykoterapi för över 16-åringar och familje- eller parterapi utförs av terapeuter som är godkända av FPA, och du/ni står alltså bara för den resterande delen.

Vissa privata sjukförsäkringar kan ersätta en del av tjänsterna. Vanligast är läkar- och psykologutredningar. Det är bra att kontrollera med ditt eget försäkringsbolag i förväg.