Kocka på! – upplev matglädje tillsammans

Kocka på!-kampanjen handlar om matglädje och om att uppmuntra pedagoger, föräldrar och barn till att smaka på och laga mat på ett roligt och lekfullt sätt. Kampanjen är en fortsättning på Folkhälsans och svenska Yles BUU-klubben satsning på Hoppa på! som sprider tips på roliga sätt att röra på sig. "Alla får och alla kan!", säger kampanjens galjonsfigur, fåret Bärtil. Kocka på!-kampanjen bjuder in alla i köket och alla får och alla kan laga mat!

Kocka på är ett samarbete mellan Folkhälsan, Marthaförbundet, Finlands svenska 4H och svenska Yles BUU-klubben. Vi riktar oss till både hemmen och till alla svenskspråkiga daghem och eftis i Finland. Vi har alla något att vinna på att ge våra barn positiva måltidsupplevelser. Kampanjen kör i gång i augusti 2016.

Föräldrarna är intresserade av vad barnen gör på dagis och eftis. Preliminära resultat från Folkhälsans forskningsprojekt DAGIS visar att föräldrar gärna vill ha tips från pedagogerna om hur man kan inspirera det egna barnet hemma.  Kocka på-inspirationsmaterialet består av ett Kocka på-häfte som inspirerar till att ta med barnen på ett smakäventyr samt en Kocka på!-smaksnurra som på ett lekfullt sätt uppmuntrar barn att våga smaka på nya livsmedel. Låt kreativiteten flöda!

Kocka på i BUU-klubben

Svenska Yle lanserar Kocka på!-kampanjen i BUU-klubben den 29.8. För kampanjen har det producerats två serier som visas i BUU-klubben varje tisdag från och med den 30.8, Kocka på med Bärtil och Isa Gris och Isa Gris & Micke på Strömsö.  BUU-klubbsledarna kommer under hösten att reflektera kring temat matglädje. Programmen kan också ses på arenan.yle.fi/barn.

Har materialet kommit fram till ditt daghem/eftis/förskola? Vill ni ha fler kan ni printa på www.kockapa.fi. Barnen kan beställa sin egen snurra från Buuklubben svenska.yle.fi/kockapa

 
Foto: Yle/Rolf Granqvist  

2 kommentarer på sidan "Kocka på! – upplev matglädje tillsammans "

Läs kommentarer
Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan

#kockapå