Folkhälsans insamlingar

Folkhälsan har två årligen återkommande insamlingar, Lucia och Majblomman.

Lucia

Luciakampanjen startar i oktober då de tio luciakandidaterna publiceras. Lucia är mer än ett val av Finlands Lucia, det är framför allt en penninginsamling. Alla de som röstar på Lucia ger ett bidrag till Luciainsamlingen. Dessutom väljer många privatpersoner och organisationer att dessutom ge ett bidrag till insamlingen.

Finlands Lucia kröns den 13 december, medan luciainsamlingen pågår ända till slutet av januari. Insamlingsändamålet varierar från år till år. De insamlade medlen från luciainsamlingarna 2011 och 2012 gick till att stöda arbetet för att minska på den ofrivilliga ensamheten bland äldre. Under åren 2014-2016 samlar luciainsamlingen in medel för att stöda barnfamiljer, som har det svårt i sin vardag, läs mer här.

Majblomman

Majblomman är Finlands äldsta insamlingsmärke och har sålts redan i över 100 års tid. Det är i första hand de lokala Folkhälsanföreningarna som säljer märkena och de insamlade medlen tillkommer föreningarna, som använder pengarna för sin barnverksamhet, främst simundervisningen. Läs mer om Majblomsinsamlingen.
 

0 kommentarer på sidan "Folkhälsans insamlingar"

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan