Radio Folkhälsan

Våra nyaste radioprogram hittar du här. De lite äldre programmen har vi sparat i arkivet till höger.

Radio Folkhälsan

 • Ordboet – för fantasin och språket

  Ordboet är en språkstimulerande fantasiutställning som turnerar runt i de svenska grundskolorna i huvudstadsregionen våren 2012.

  Redaktör Linda Grönqvist

  Ordboet.mp3

 • Säg hej och le

  Kompiskampanjen Säg hej och le når ut till barn via tv-programmet BUU-klubben. Sofia Ekblom har träffat barn och personal vid Folkhälsans barnträdgård i Grankulla för att prata om vänskap, kompiskampanjen och arbetet för att förebygga mobbning bland småbarn.

  Mer information om Säg hej och le.

  säg hej och le2.mp3

 • Testa snöskor vid Solvalla

  Nu kan du pröva snöskor vid Solvalla tillsammans med en instruktör som handledare. Du kan hyra snöskor för 5 euro per halvtimme varje söndag kl. 11-13 så länge det finns snö i skogarna. Vår reporter Sofia Ekblom testade snöskovandring.

  snöskojuttu2.mp3

 • Projektet Hälsa3

  Hälsa3 är samarbetsprojekt mellan Svenska studiecentralen och Folkhälsan med fokus på arbetshälsa inom tredje sektorn. Hör Catharina von Schoultz från Svenska studiecentralen och Mikaela Wiik från Folkhälsan berätta om projektet.

  hälsa3.mp3

 • Folkhälsan utbildar simlärare

  Tycker du om att jobba med barn? Har du goda simkunskaper och har fyllt 18 år? Då kan du anmäla dig till vårens simlärarutbildningar. Folkhälsan ordnar årligen olika kurser för bl.a. simlärare, lekledare och baby- och familjesiminstruktörer. Nina Renlund som är ansvarig för Folkhälsans simverksamhet berättar om simlärarutbildningen.

  simlärarutbildning.mp3

 • Folkhälsans familjecaféer populära

  På familjecafé kan föräldrar träffa och umgås och barnen får leka med varandra. Nästan 17 000 föräldrar och barn träffades på Folkhälsans familjecaféer år 2009. Sheila Tackman arbetar som familjecafékoordinator på Folkhälsan. Här kan du höra henne berätta om familjecaféverksamheten.

  Familjecafé i Nordsjö

 • Folkhälsanhuset i Vanda

  Hälsofrämjande hus. Folkhälsanhusen är mötesplatser för alla generationer. Hur fungerar det här i praktiken? Mia Smeds knackade på en av dörrarna till nya Folkhälsanhuset i Vanda för att ta reda på.

  Folkhalsanhuset i Vanda.mp3

 • Äventyrsbanan

  Äventyrsbanan i Mjölbolsta i Raseborg är ett välbesökt ställe under de ljusa månaderna. Cirka 2 000 barn upplever hisnande äventyr på banan under trygg ledning av instruktörerna. Redaktör: Mia Smeds

  Full fart på Äventyrsbanan

1-8 av 8

1 sidor

<< Föregående 1 Nästa >>