Sjukskötarstuderande – sök QSNA-stipendium - Folkhälsan
19 september 2017

Sjukskötarstuderande – sök QSNA-stipendium

Studerar du på en sjukskötarutbildning på yrkeshögskola i Finland? Nu har du chansen att kläcka en idé, vinna ett stipendium och få erfarenheter och viktiga kontakter inom ditt arbetsfält

Läs om Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award- stipendiet omfattar 6 000 euro och ett individuellt anpassat internship på sex månader där stipendiaten får träffa de viktigaste och mest innovativa organisationerna i branschen.

Idén, som den studerande lämnar in, ska på något sätt bidra till att möta framtidens utmaningar inom vård och omsorg för äldre.

– Idén ska innehålla något nytt och innovativt som bidrar till ökad livskvalitet för de äldre i vardagen, och den ska gärna kunna förverkligas i praktiken, säger Kira Exell-Paakki, som arbetar med utveckling av äldreomsorgen på Folkhälsan.

Syftet är också att ge sjukskötarstuderande en möjlighet att genom kreativ idéutveckling ge nya förslag som kan stöda framtidens vård och service för äldre och personer med minnessjukdomar.
Ansökningar kan lämnas in mellan den 15 september och den 19 november 2017.

Efter ansökningsperioden väljer juryn ut de bästa idéerna. Dessa avsändare kallas för en personlig intervju, varefter juryn väljer ut stipendiaten. Stipendiaten tillkännages den 23 december 2017.

Den finländska stipendiaten får motta ett diplom av drottning Silvia i Stockholm våren 2018, träffa QSNA-stipendiater från andra europeiska länder och samtidigt får hen möjlighet att hålla föredrag kring sin idé.

Folkhälsan är i år huvudsamarbetspart i Queen Silvia Nursing Award som arrangeras av den svenska organisationen Swedish Care International som är verksam internationellt. Stipendiet instiftades med anledning av drottning Silvias 70-årsdag år 2013, med syfte att skapa förutsättningar för en varaktig positiv förändring inom vård och omsorg med fokus på äldre.

Michelle Ena, som studerat till sjukskötare vid Novia i Vasa var fjolårets QSNA-stipendiat från Finland.  Foto: Yanan Li.

 

Viktiga länkar

Läs mer om stipendiet och urvalsprocessen
Läs mera om ansökningen och registrera dig
Läs mer om internshipet
Läs om tidigare stipendiater
Läs om tidigare idéer