Folkhälsan Syd - lääketieteelliset palvelut

Folkhälsan Syd ja sen lääketieteelliset yksiköt tarjoavat terveydenhuollon palveluja Etelä-Suomessa pääasiallisesti ruotsiksi, mutta osia palveluista myös suomeksi ja englanniksi.

Karjaan lääkäriasemalla, Folkhälsanin terveystorilla, henkilökuntamme puhuu sekä ruotsia että suomea ja suuri osa myös englantia.

Helsingissä tarjoamme erilaisia terveyspalveluita lapsille, nuorille ja perheille pääosin ruotsiksi, mutta osa palveluista on mahdollista saada myös suomenkielisenä. Voitte valita terapeutin tai lääkärin, joka puhuu kumpaakin kieltä. Meillä on mm. kaksikielisiä lastenneurologeja, psykologeja ja fysioterapeutteja. Eri terapioita (toimintaterapia, neuropsykiatrinen coachaus ja theraplay) on myös mahdollista saada suomeksi. Usein suomenkieliset perheet valitsevat Folkhälsanin SI-toimintaterapian asianmukaisten tilojemme, kokeneiden terapeuttiemme ja keskeisen sijainnin vuoksi.

Helsingissä tarjoamme myös selvityksiä, esimerkiksi lapsen kehitykseen liittyen. Näitä selvityksiä teemme lähinnä lapsille, joiden äidinkieli tai toinen kotikieli on ruotsi. Suomenkieleltään äidinkielentasoinen asiantuntija voi arvioida myös lapsen suomenkielistä tasoa. Tiimitutkimukset, joissa puheterapeutti on osana tiimiä, eivät kuitenkaan Folkhälsanissa sovellu yksikielisesti suomenkielisille lapsille.

Turussa ja Paraisilla tarjoamme erilaisia terveyspalveluita lapsille, nuorille ja perheille pääosin ruotsiksi, mutta osa palveluista on mahdollista saada myös suomenkielisenä. Voitte valita terapeutin tai lääkärin, joka puhuu kumpaakin kieltä.  Meillä on mm. kaksikielisiä lastenneurologeja ja psykologeja. Toimintaterapiaa on myös mahdollista saada suomeksi. Puheterapiaa ja psykoterapiaa tarjoamme vain ruotsiksi. Tiimitutkimuksia teemme Turunmaalla vain ruotsinkielisille ja kaksikielisille lapsille, joiden toinen kotikieli on ruotsi.

Folkhälsanin geneettinen klinikka on ensisijaisesti tarkoitettu ruotsinkielisille ja kaksikielisille perheille. Jos osa perhettä on täysin suomen- tai esimerkiksi englanninkielinen, perheet voivat asioida myös suomeksi tai englanniksi. Klinikan erityisosaamisalueen kysymyksissä henkilökunta palvelee myös suomeksi.
Sivustomme julkaistaan pian myös suomeksi. Tutustu kuitenkin jo nyt ruotsinkielisiin sivuihimme ja ota yhteyttä, jos haluat kysyä lisää palveluistamme.