Solvalla Swimrum kuntoilijoille ja urheilijoille - Folkhälsan
13 syyskuuta 2017

Solvalla Swimrum kuntoilijoille ja urheilijoille

Folkhälsan järjestää Solvalla Swimrun –tapahtuman Espoon Nuuksiossa 16.9. Solvalla Swimrun järjestetään nyt neljännen kerran, ja nyt näyttää siltä, että osallistujia tulee olemaan enemmän kuin koskaan aiemmin! Tänä vuonna uutuutena on mukana keskimatkan kilpailu – Solvalla Swimrun Endurance.

Solvalla Swimrun

Solvalla Swimrun on kilpailu, jossa kilpailijat etenevät pareittain juosten maastossa ja uiden järvien ylitse. Kisa käydään Nuuksion vaativissa ja kauniissa metsämaastoissa, metsäpoluilla, avokallioilla ja järvillä.

- Kisassa on mukana kaikenlaisia osallistujia kuntoilijoista ja aktiiviliikkujista aina hardcore-urheilijoihin tai ammattilaisiin asti, sanoo Folkhälsanin urheilutuottaja Alexandra Kvist.

Solvalla Swimrunissa on kolme kilpailumatkaa (alempana tarkemmin), ja kaikilla kilpailumatkoilla on valittavana kolme luokkaa: naiset, miehet ja sekajoukkueet. Pisin kilpailumatka, Solvalla Swimrun, on samalla ensimmäinen niin sanottu Merit-kilpailu vuoden 2018 ÖTILLÖ-kilpailusarjaan ja lisäksi se on myös Swimrun Finland Tour 2017 –sarjan päätöskilpailu.

Kisaan on ilmoittautunut tähän mennessä 80 joukkuetta, ja lyhin noin 14 kilometrin sprinttimatka on kerännyt selkeästi eniten osallistujia.

- On mahtavaa, että kisaan näyttää olevan tulossa mukaan paljon ensikertalaisia, ja suomalaisia joukkueita on kisassa myös paljon enemmän kuin aiempina vuosina, sanoo Alexandra Kvist.

Mitkä ovat parhaat paikat seurata kisaa?

Jos haluat tulla paikan päälle Nuuksioon seuraamaan kilpailijoita, niin sinun kannattaa suunnata joko Kattilajärvelle, Haukkalammelle, Swinghillille tai Solvalla Areenan.

Ehdit vielä ilmoittautua mukaan!

Kisaan voi ilmoittautua 14.9. asti Netticket-sivuston kautta. Sen jälkeen on mahdollista vielä ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostiä osoitteeseen alexandra.kvist(a)folkhalsan.fi ja kisapäivänä voi vielä ilmoittautua Solvalla Areenalla kello 8:50 asti. 

Kilpailumatkat:
• Solvalla Swimrun Sprint, pituus 14,4 km, josta 2,4 km uintia
• Solvalla Swimrun ÖTILLÖ Merit Race, pituus 38,8 km, josta 5,8 km uintia
• Solvalla Swimrun Endurance on tämän vuoden uusi kilpailumatka. Endurance-kisa on sprintti-kisaa pidempi ja raskaampi, mutta lyhyempi kuin täyspitkä kilpailu. Endurance-kisan pituus on 24,4 km, josta 3,4 km on uintia.

Lue bloggari Lisa Gerkmanin valmistautumisesta Solvalla Swimruniin (teksti on ruotsiksi).

Kuva: Tero Koski