Sairaanhoitajaopiskelija – hae QSNA-stipendiä! - Folkhälsan
20 syyskuuta 2017

Sairaanhoitajaopiskelija – hae QSNA-stipendiä!

Lisätietoja Queen Silvia Nursing Awardista

Opiskeletko sairaanhoitajaksi ammattikorkeakoulussa Suomessa? Sinulla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus esitellä oma vanhustenhoitoa edistävä ideasi, voittaa stipendi sekä hankkia kokemusta ja tärkeitä ammatillisia kontakteja.

Queen Silvia Nursing Award -stipendi on arvoltaan 6 000 euroa, ja se sisältää lisäksi kuusi kuukautta kestävän yksilöllisesti räätälöidyn harjoittelujakson, jonka aikana stipendiaatti pääsee tapaamaan alan tärkeimpiä ja innovatiivisimpia toimijoita.

Opiskelijan lähettämän idean tulee liittyä vanhustenhoitoon ja ikääntyvien ihmisten käyttämien palveluiden kehittämiseen.

- Idean pitäisi sisältää jotain uutta ja innovatiivista, mikä edistää ikääntyneiden ihmisten elämänlaadun parantamista jokapäiväisessä elämässä ja sen täytyy myös olla mahdollista toteuttaa käytännössä, sanoo ikääntyneiden terveydenhoidon kehittämisessä Folkhälsanilla työskentelevä Kira Exell-Paakki.

Tavoitteena on myös antaa sairaanhoitajaopiskelijoille tilaisuus tarjota uusia luovia ideoita, jotka edistävät ikääntyneille ja muistisairauksia poteville henkilöille suunnattua hoitoa ja palveluita.
QSNA-stipendin hakuaika on 15.9.-19.11.2017.

Hakuajan jälkeen tuomaristo valitsee parhaat ideat jatkokäsittelyyn. Parhaiden ideoiden lähettäjät kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun, jonka pohjalta valitaan QSNA-stipendiaatti 23.12.2017.

Suomalainen stipendiaatti palkitaan Tukholmassa kuningatar Silvian diplomilla keväällä 2018. Hän tapaa myös muita QSNA-stipendiaatteja eri puolilta Eurooppaa ja samalla voi vaihtaa ajatuksia ja esitellä omaa ideaansa laajemmassa piirissä.

Folkhälsan on ruotsalaisen kansainvälisen Swedish Care Internationalin järjestämän Queen Silvia Nursing Awardin pääyhteistyökumppani. Stipendi perustettiin kuningatar Silvian 70-vuotisjuhlien kunniaksi vuonna 2013, ja sen tavoitteena on luoda edellytyksiä pysyville myönteisille muutoksille ikääntyneiden ihmisten hoidossa.

Kuva: Yanan Li

Tärkeitä linkkejä:

Lisätietoja stipendistä ja valintamenettelystä
Lisätietoja hakemusten jättämisestä ja rekisteröitymisestä
Lisätietoja harjoittelujaksosta
Lisätietoja edellisvuosien stipendiaateista
Lisätietoja edellisvuosien ideoista