Folkhälsantalo Östanlid

Pietarsaaressa toimiva Östanlidin Folkhälsantalo tarjoaa vanhustenhoitoa ja terveyttä edistävää toimintaa kaiken ikäisille.

Östanlidin Folkhälsantalo sijaitsee Itälän kaupunginosassa havumetsän peittämällä harjanteella Itälahden yläpuolella. Folkhälsan-talot tarjoavat turvallista asumista, innostavaa toimintaa ja mahdollisuuden sukupolvien väliseen kanssakäymiseen.

Östanlid muodostaa Folkhälsanin toimintakeskuksen Pohjois-Pohjanmaalla.

Hoito- ja palvelukoti

Östanlidin päätoiminnan muodostavat Victor- ja Elise-hoitokoti sekä palvelukoti Betsy.

Folkhälsanin kotipalvelu

Kotipalvelumme päämääränä on ykstittäisten henkilöitten ja perheitten tukeminen ja auttaminen elämän päivittäisissä askareissa. Meidät on hyväksytty vastaanottamaan palveluseteleitä maksuvälineenä.

Terveyttä edistävän työn keskus

Östanlidin Folkhälsantalo muodostaa keskuksen seudun terveyttä edistävälle työlle ja sen toiminta on suunnattu kaikille ikäryhmille.

Päiväkoti ja lastenkoti

Osa Östanlidin tiloista vuokrataan ulkopuolisille terveys- ja sosiaalialan toimijoille ja palveluntuottajille, kuten Tallbon päiväkodille, Auroran lastenkodille.

Botnia-projektin diabetestutkimuksella on tilat Östanlidissa. Botnia-projekti on osa Folkhäsanin tutkimuskeskuksen diabeteksen genetiikan tutkimusta.

Endivo-ravintola

Matservice Mård-nimisellä ateriapalvelulla on toimisto Östanlidissa. Matservice Mård toimittaa ateriat osastoille ja pitää lounasravintolaa Östanlidin ruokasalissa.

Östanlid on arvokas funkisrakennus vuodelta 1941. Sen on suunnitellut arkkitehti Ragnar Wessman. Nyt rakennusta restauroidaan pieteetillä, ja suuressa rakennuksessa tulee olemaan mahdollisuuksia monipuoliseen toimintaan.