Folkhälsantalo Östanlid

Pietarsaaressa toimiva Östanlidin Folkhälsantalo tarjoaa vanhustenhoitoa ja terveyttä edistävää toimintaa kaiken ikäisille.

Östanlidin Folkhälsantalo sijaitsee Itälän kaupunginosassa havumetsän peittämällä harjanteella Itälahden yläpuolella. Folkhälsan-talot tarjoavat turvallista asumista, innostavaa toimintaa ja mahdollisuuden sukupolvien väliseen kanssakäymiseen.

Östanlid muodostaa Folkhälsanin toimintakeskuksen Pohjois-Pohjanmaalla.

Hoito- ja palvelukoti

Östanlidin päätoiminnan muodostavat Victor- ja Elise-hoitokoti.

Terveyttä edistävän työn keskus

Östanlidin Folkhälsantalo muodostaa keskuksen seudun terveyttä edistävälle työlle ja sen toiminta on suunnattu kaikille ikäryhmille.

Päiväkoti ja lastenkoti

Osa Östanlidin tiloista vuokrataan ulkopuolisille terveys- ja sosiaalialan toimijoille ja palveluntuottajille, kuten Tallbon päiväkodille, Auroran lastenkodille ja muutamille yksityisille fysioterapeuteille.

Myös Suomen ruotsinkielisen psykososiaalisen liiton FSPC:lla sekä Botnia-projektin diabetestutkimuksella on tilat Östanlidissa. Botnia-projekti on osa Folkhäsanin tutkimuskeskuksen diabeteksen genetiikan tutkimusta.

Endivo-ravintola

Matservice Mård-nimisellä ateriapalvelulla on toimisto Östanlidissa. Matservice Mård toimittaa ateriat osastoille ja pitää lounasravintolaa Östanlidin ruokasalissa.

Östanlid on arvokas funkisrakennus vuodelta 1941. Sen on suunnitellut arkkitehti Ragnar Wessman. Nyt rakennusta restauroidaan pieteetillä, ja suuressa rakennuksessa tulee olemaan mahdollisuuksia monipuoliseen toimintaan.