Min flickvän vill inte ha sex med mig längre

Jag är kille och 24 år. Jag och min tjej har varit tillsammans i snart fem år och hon är lika gammal som jag, så vi blev tillsammans rätt tidigt. Trodde aldrig att vi skulle "få en svacka" i vårt förhållande för det har alltid varit mycket bra med mycket passion.

Men de senaste månaderna har det verkligen förändrats. Speciellt det sexuella. Vi är inte tillsammans på samma sätt som förr och det är helt klart kännbart.

De första fyra åren hade vi ett distansförhållande och sågs bara nån gång i månaden. Vi hade givetvis sex hela tiden när vi träffades, men trodde inte att det helt berodde på att vi gick och längtade hela tiden. Det är väl normalt att man inte har sex hela tiden när man bor tillsammans, som vi nu gör, men saken är den att vi inte ens skulle ha sex en gång i veckan om jag inte tog alla initiativ.

Detta känns jättejobbigt för mig och jag har upplevt alla känslor man kan uppleva. Jag har varit sur, vresig, irriterad, ledsen, besviken osv. på henne pga. av detta. Jag känner mig varken bekräftad eller tillfredsställd vilket är mycket konstigt för mig för att jag alltid varit ganska "populär", men eftersom jag älskar henne och det är henne jag vill vara med räcker det inte att andra ger mig uppmärksamhet längre.

Häromveckan brast det mer eller mindre för mig när jag märkte att hon hade porrsurfat samma dagar som hon tydligt visat att hon inte ville ha sex med mig. Eftersom jag inte tycker det är nått fel att kolla på porr ville jag inte anklaga henne, men jag blev besviken eftersom det kändes som hon hade bytt ut vårt sexliv mot porr istället för att komplettera med det.

Hon blev jätteledsen och förklarade att det inte alls var på det sättet. Att hon fortfarande älskade mig och tände på mig, men att hon fått nån "spärr" mot att ha sex för att hon alltid vet att jag vill.

Vad skulle jag säga? Jag vet inte vad jag ska göra, för jag är ju alltid ganska tänd och vill gärna ofta. Det känns jättekonstigt och jag är verkligen orolig för framtiden. Jag vet att jag vill leva med henne men vad kommer att hända om vi sitter där om några år med barn och jobb och vårt sexliv inte fungerar? Det funkar ju inte nu när vi båda pluggar och lever jättebra. Jag kommer inte att klara av det.

Hej!
 
Alla parförhållanden får svackor, även om man har ett balanserat och lyckligt förhållande. Om man haft ett distansförhållande så ändras saker och ting oundvikligen då man flyttar ihop, plötsligt finns inte samma spännande längtan där mera och alla vardagsrutiner och stress kommer i relationen. Om du har en betydligt starkare sexlust än hon för tillfället, så kan det lätt bli en ond cirkel där hon känner sig allt mer pressad av att veta att du vill väldigt ofta, och du blir allt mer stressad för att hon inte vill, vilket ökar hennes stress och minskar lusten ytterligare. Det kan löna sig att försöka bryta cirkeln genom att ta ett steg tillbaka, besluta att ni några månader endast har sex om hon tar initiativet, och du får masturbera för att få utlopp för din lust. Då kan hon få det andrum som kan krävas för att hennes lust ska vakna igen.
 
Läs gärna tidigare frågor om samma ämnen.