Folkhälsan Utbildning Ab

Folkhälsan Utbildning Ab ansvarar för Folkhälsans idrottsutbildning på Norrvalla i Vörå och Solvalla i Esbo.

Från och med januari 2011 utgör Solvalla idrottsinstitut, Norrvalla folkhögskola och Norrvalla idrottsinstitut en enda helhet. Folkhälsan Utbildning Ab grundades i april 2010 och är ett dotterbolag till Samfundet Folkhälsan.

Grundexamen i idrott

På Norrvalla och Solvalla kan man avlägga grundexamen i idrott, dvs. studera till idrottsledare. På Norrvalla finns 40 studieplatser och på Solvalla 55 studieplatser. De studerande kan också välja att ta en del kurser på den andra skolan.

Övrig utbildning

Vid Norrvalla folkhögskola kan man avlägga yrkesexamen för massörer. En massörsutbildning startar hösten 2011 vid Solvalla idrottsinstitut som den enda svenskspråkiga massörslinjen i huvudstadsregionen. Norrvalla erbjuder examen för idrottsanläggningsmästare. Dessutom ordnas även fortbildningskurser inom utbildningshelheterna.

Samarbete

Folkhälsan Utbildning har ett nära samarbete med den finlandssvenska idrottsrörelsen. Vi erbjuder träningsmöjligheter för både lagsporter och individuella grenar, för både elitidrottare och juniorer. Folkhälsan Utbildning Ab kan erbjuda högklassiga utbildningstjänster, goda faciliteter och skräddarsy lösningar enligt de behov idrottsrörelsen har.

Idrottsutbildningen och idrottsverksamheten går hand i hand och Norrvalla och Solvalla har via sina regionala enheter stora möjligheter att nå den svenskspråkiga idrottsrörelsen.

2 kommentarer på sidan "Folkhälsan Utbildning Ab"

 • Marja-Lena Södergård 2013-10-08 08:51

  Hejsan!

  Jag var till yrkesförberedande utbildningen på fredag för att informera om FRK. I går ringde läraren för gruppen och sade att hon tycker att det behövs vänfamiljer för dessa ensamstående män. Det är 20 år sedan sist,så jag tänkte ta ett nytt grepp: intressen. Jag har i dag ringt till Kjell Backlund angående idrottsintresserade män och till Torbjörn Ehrman om film. Att skriva manus till en film kan säkert vara ett projekt för längre hunna språkstuderanden. Det går att göra filmen sedan i samarbete med WörTV. Matintresset kanske Björns Matstudio kan ta hand om. Jag tänker mig att några årstidfester under året kunde vara ett forum för folk att lära känna varandra. Luciafesten 19.12 kunde vara vinterfesten.

  Anmäl inlägg

 • Sic Backman-Siffren 2017-04-10 09:23

  Finns det mera information om författarutbildningen vid Norrvalla i höst? Vad kostar den, när skall man anmälsa sig osv.

  Anmäl inlägg

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan